De Nederlandse bibliotheek

Sinds de oprichting van onze school hebben wij ons best gedaan om zoveel mogelijk leuke boeken voor de kinderen te verzamelen, want lezen is enorm belangrijk! We kunnen echter altijd en ongelimiteerd meer kinderboeken gebruiken, dus heeft u een kinderboek wat niet meer gelezen wordt, wij willen het graag. Komen er familieleden, vrienden of kennissen uit Nederland, vraag hen ook alstublieft of zij kinderboeken voor onze bibliotheek mee kunnen nemen. En het hoeven echt geen nieuwe boeken te zijn (maar het mag wel!).

Onze bibliotheek heeft ook een groot assortiment aan boeken voor volwassenen.
Boeken lenen mag en kan altijd! Er zijn geen kosten aan verbonden en het lenen van boeken gaat op basis van vertrouwen; we gaan ervanuit dat de geleende boeken gewoon weer terugkomen.

Het belang van (voor)lezen!

Het oefenen van de Nederlandse taal thuis is belangrijk voor alle kinderen. Of uw kinderen al zelfstandig kunnen lezen of nog niet; blijf (ook) voorlezen, luidt het advies! Lees veel boeken samen en praat over het gelezen boek. Luisterboeken zijn ook echt een aanrader! Alle kinderen van NTC-Bali kunnen gratis lid worden van de OBA, de digitale bibliotheek van Amsterdam. Ze kunnen dan digitaal boeken lezen en luisteren op hun telefoon, tablet of e-reader.