Home | Wat is NTC onderwijs? | Wie zijn wij? | Leslocaties | Documenten | Foto’s
Nederlandse bibliotheek
| Nederlandse les voor volwassenen | Links | Contact
 

 

 


 

 

 

 

 

 
NTC-Bali

YES-school
Jl. Mertasari 64A
Suwung Batan Kendal
Denpasar Selatan
info.ntcbali@gmail.com

 

 

 

Wat is NTC onderwijs?

NTC-scholen bieden de mogelijkheid om in het buitenland onderwijs in de Nederlandse taal te blijven volgen. Uw kinderen zullen misschien naar een lokale school gaan, of internationaal onderwijs volgen. Daarnaast, na de reguliere schooltijden, kunnen zij bij NTC-Bali de lessen Nederlands volgen zoals zij die op een school in Nederland zouden krijgen.

Waarom kiezen voor NTC onderwijs?

Allereerst natuurlijk gewoon om de moeder- of vadertaal van uw kind bij te houden! Vaak vinden kinderen het erg leuk om met hun familie en vrienden in Nederland in het Nederlands te communiceren, en andersom natuurlijk ook.

Maar indien het zeker is dat u of uw kind naar Nederland zal teruggaan, kan uw kind probleemloos instromen in het Nederlandse onderwijs. Er kunnen zich natuurlijk ook onverwacht situaties voordoen waardoor u of uw kind eerder naar Nederland terug moet gaan, ook dan is uw kind voorbereid om probleemloos in te stromen in het Nederlandse onderwijs.

Misschien vindt u het nu nog niet nodig om over een eventuele studie van uw kind, na het behalen van het diploma middelbaar onderwijs in Bali, na te denken. Het lijkt allemaal nog zover weg! Maar het is best mogelijk dat uw kind er later voor kiest om in Nederland een studie aan een Universiteit of Hogeschool te volgen, of daar een gedegen beroepsopleiding wil volgen. Het aanbod van Engelstalige studierichtingen is tegenwoordig weliswaar heel groot, maar toch zijn nog lang niet alle studies in het Engels te volgen. Bovendien wordt er van de studenten die de Nederlandse nationaliteit hebben toch verwacht dat zij het Staatsexamen Nederlands afleggen voordat zij toegelaten worden op een opleiding.

Omgaan met niveauverschillen

NTC-scholen delen de kinderen in principe in drie richtingen in.

Richting 1: voor de kinderen waarvan beide ouders Nederlandstalig zijn en waar thuis Nederlands wordt gesproken. Deze kinderen krijgen op hetzelfde niveau les als ze in Nederland zouden krijgen.

Richting 2: voor kinderen waarvan één ouder Nederlandstalig is en waar thuis naast het Nederlands een andere taal dominant is. Deze kinderen krijgen op dezelfde manier les als de kinderen van Richting 1, maar mogen twee jaar op het schema achterlopen.

Richting 3: voor kinderen waarvan één ouder Nederlandstalig is maar waar thuis geen Nederlands wordt gesproken. Zij krijgen de Nederlands taal als Tweede Taal aangeboden.